bieren

Wij werken aan drie verschillende bieren, die stilaan een definitief recept hebben.

Al onze bieren zijn ongepasteuriseerd, met hergisting op de fles. Dit wil zeggen dat onze bieren “levend” blijven, en de smaak nog steeds kan evolueren na het bottelen. Het betekent ook dat je ze best rechtop bewaart. Indien je een helder bier wenst, moet je ook voorzichtig blijven bij het uitschenken, zodat de gist op de bodem blijft. De gist mee opdrinken mag evenzeer, maar het bier zal zo wezenlijk van smaak verschillen en troebel worden.

 

Een overzicht met specifieke kenmerken:

 

De Blonte VanLanker

 

Het is een mooie heldere tripel, met een alcoholgehalte van 7,5°.

Naast mout, gebruiken we voor dit bier ook haver en rijst. Een kleine portie gebrande mout, zorgt voor een moutige afdronk.

 

De Roeie VanLanker

 

Een amberbier, met een alcoholgehalte van 6,5°.

De kleur is intenser en roder dan gemiddelde amberbieren. En aangezien deze kleur ontstaat door gebruik van gebrande mout, is ook de smaak veel voller dan die van zijn commerciële broertjes.

 

De Broene VanLanker

 

Een stevige stout, met een alcoholgehalte van 8,5°.

Dit bier iserg donker, erg zwaar, erg bitter en toch ook zoet, zoals een echte imperial stout hoor(t)(de) te zijn.